Vår närhet till Ogströmmen, Öjesjön och andra mindre vatten gör att vi kan erbjuda ett enastående fiske. I Ogströmmen är det framförallt harr och öring som gäller och här kan du prova lyckan med både fluga och mask.

Fiskesträckan efter Ogströmmen är cirka 9 km lång och det är gångavstånd till strömmen från grusvägarna som följer Ogströmmen. Hela sträckan är i princip orörd och saknar både slogbodar och andra rastplatser.

Minimåttet är 25 centimeter och man får ta max 5 fiskar per person och dag.Öjesjön bjuder främst på ett fint abborr- och gäddfiske och med riktig tur kan man även få någon av sjöns sällsynta insjööringar. Vi har ett riktigt bra gäddfiske och årligen fångas gäddor på över 10 kg i Öjesjön.

Båtramp finns vid Brånens Festplats, bara någon kilometer från Öje Centrumhus. Rampen är bred och fin och består av grus, så här sjösätter du enkelt din båt.

Vill du istället fiska i någon mindre tjärn med inplanterad öring så kan vi erbjuda flera fina tjärnar efter Vallsjövägen, cirka 5 km öster om Öje.

Fiskekort kan köpas på Restaurang Vita Älgen och vandrarhemmet.

Fiskekortspriser:
Dygnskort 80:-
3-dygns turistkort 200:-
Veckokort 300:-
Årskort 400:-